Isteni lasagne-t csináltunk tészta helyett karalábéval (a receptet csipetfalat blogján találtam). Az étel sikerét mi sem bizonyíthatná jobban, mint ez a dicséret, ami a nem paleos páromtól származik "finomabb, mint az eredeti". Azt hiszem ennél többet nem is kell mondanom :) ...
Hozzávalók:
60 dkg darált hús
kb 1 kg karalábé
2 db paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán
só, bors
ízlés szerint bazsalikom, piros paprika
zsír a sütéshez
Egy serpenyőben megfuttatjuk a hagymát majd nyakon öntjük a hússal és szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát apróra vágjuk és a hús után küldjük lassú tűzön párolódni, fűszerezzük ízlés szerint bazsalikommal és piros paprikával.
A karalábét, megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
Elkezdjük a lasagne összeállítását: kikenünk egy tepsit zsiradékkal, leterítünk egy réteget a karalábékból lehetőség szerint úgy, hogy 1/3 arányban fedjék egymást a szeletek.
Erre jön egy réteg hús majd egy kis reszelt sajt, aztán még egy réteg karalábé majd hús és sajt addig amíg el nem fogynak a hozzávalók.
170 fokra előmelegített sütőben 40 percig lefedve sütjük majd 20 percig pirítjuk még, hogy a teteje szépen megpiruljon.
A végeredmény nagyon finom lett, nem is gondoltam volna, hogy a karalábé ilyen finom sütve, eddig leginkább csak nyersen ettük.
Tessék kipróbálni, megéri! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése