A megunhatatlan medvehagyma...most egy paleo pogácsába került, a tésztát főtt paszternákkal puhítottam, hogy lazább levegősebb legyen.
Hozzávalók:
25 dkg szezámliszt (vagy mandula vagy keverve)
Vigyázat! Ha őrölt szezámmagot használunk liszt helyett, akkor fűszerezzük gazdagon köménymaggal állítólag az elveszi a kesernyés ízt.
3 tojás
só, bors, fokhagyma
medvehagyma
fél kg főtt paszternák
A paszternákot megmossuk, meghámozzuk, megfőzzük. Turmixgépbe tesszük a felaprított medvehagyma felével és egy gerezd fokhagymával, pürésítjük. Ráütjük a tojásokat jól összekeverjük, jöhet bele a liszt és a fűszerek, a maradék medvehagyma, jól összegyúrjuk. Golyókat formázunk, majd kilapítjuk, megszórjuk magvakkal majd előmelegített sütőbe 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A végeredmény: laza, könnyű tészta, nem száraz, nem fojtós.
Szia! Az biztos egy fej fokhagyma? nem egy gerezd?
VálaszTörlésValóban csak egy gerezd, elírtam, köszönöm hogy jelezted! :) Javítom
TörlésSzia!Mennyire lett neked ropogós és száraz?Ugye nem puhi?:)
VálaszTörlésSzia!
TörlésA külseje ropogós, a belseje puha. Nem száraz fojtós, nem nedves a belseje, kellemesen puha.