2015. február 3., kedd

Aszalt szilvás, csokis zabkeksz


Igazi nassolni való tea, kávé, vagy neadjisten habos kakaó ;) mellé... 
Ebből a receptből indultam ki, csak a hozzávalókat variáltam át egészségesebb alapanyagokra.

Hozzávalók:
150 g zabpehely
50 g amaránt liszt
50 g őrölt mandula vagy mandulaliszt, zabliszt
50 ml kókuszolaj
80 ml víz
4 ek eritrit + 1 ek méz
fél tk szódabikarbóna + pár csepp almaecet
1 csipet só
kb 10 db aszalt szilva
kb 50 g min. 70 % étcsokoládé

A száraz alapanyagokat (lisztek, zabpehely, eritrit, só, aszalt szilva, apróra vágott étcsoki) jól összekeverjük. Egy másik tálba a nedves hozzávalókat (kókuszolaj, víz, méz) keverjük jól el majd a két keveréket dolgozzuk össze, belerakjuk a szódabikarbónát az almaecettel. Ha nehezen akar összeállni a massza, rakjunk még bele 1-2 ek vizet. 
A tésztából vizes kézzel gyúrjunk golyókat, majd lapítsuk le a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.



A végeredmény: Inkább puha, mint ropogós keksz (nem mertem tovább sütni, bár lehet akkor ropogósabb lett volna), jól illik hozzá az aszalt szilva és a csoki, de szinte bármilyen aszalvánnyal vagy maggal feldobhatjuk.





2 megjegyzés:

  1. Régebben én is sokszor készítettem hasonlót, aztán valahogy a feledés homályába merült, pedig tényleg jó kis nassolnivaló. Most meghoztad a kedvem, hogy újra felfegyem a repertoárba! :)


    Más: a Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek téged/titeket is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha Te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás receptedet !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy meghoztam a kedved a zabkekszhez ;).
      Sajnos csak most sikerült megnéznem link party ajánlódat és úgy látom már lekéstem a beküldéssel :(. Sajnálom pedig jó lehetőség lett volna, sebaj majd legközelebb, mindenesetre köszönöm, hogy meghívtál rá ...

      Törlés