Spárga és eper, mindkettőt imádjuk, de sajna csak rövid ideig élvezhetjük, szóval amikor szezonjuk van, illik őket mindenféle formában felhasználni :).
Mi most quiche-t készítettünk belőle.
Hozzávalók (25cm-es pite formához):
A tésztához:
7,5 dkg kókuszzsír
7,5 dkg langyos víz
1 tojás
egy csipet só
6 dkg őrölt mandula, nem paleozoknak rizsliszt
6 dkg kókuszliszt
3 dkg nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
A puha kókuszsírt, a langyos vizet, a tojást habosra keverjük majd belerakjuk a többi hozzávalót és fél órára hűtőbe tesszük.
Nedves kanállal pite formába nyomkodjuk, úgy hogy legyen kb 2 cm-es pereme is. 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb 10 percig, hogy a töltelék ne áztassa majd el a tésztát.
A töltelékhez:
50 dkg zöld spárga
2 dl növényi tejszín (mandula, zab, rizs stb)
4 tojás
só, bors, szerecsendió
bacon
kemény sajt
A spárgát, megmossuk, levágjuk a végét, felvágjuk és forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt roppanósra főzzük.
A tojásokat felverjük, majd sózzuk borsozzuk, meghintjük szerecsendióval és hozzáöntjük a tejszínt.
Az elősütött tésztát befedjük baconnel, erre jön a spárga majd nyakon öntjük a tojásos szósszal és befedjük baconnel végül reszelt sajttal.
180 fokon 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése