2018. március 13., kedd

Diós rácsos (glutén-, laktóz- és cukormentes)


Hozzávalók:
Tésztához:
200 g barna rizsliszt
50 g tápióka keményítő
20 g útifű maghéj
1 ek bambuszrost liszt
3 db tojássárgája
70 g eritrit
100 g zsiradék
víz

Töltelék:
200 g darált dió
90 g eritrit
3 db tojásfehérje
lekvár

A tésztához a liszteket keverjük össze majd adjuk hozzá a zsiradékot és a sárgáját, kezdjük el gyúrni és adjunk hozzá annyi vizet amivel összeáll (nálam kb 60 ml), pihentessük egy kicsit. 
A fehérjét verjük kemény habbá az eritrittel, majd keverjük hozzá a darált diót.
A tészta 2/3-át nyújtsuk ki, majd kenjük le lekvárral, rakjuk rá a diós tölteléket. A tészta maradékát is nyújtsuk ki és vágjuk fel csíkokra, majd csináljunk rácsozást a töltelékre. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25-30 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése