2013. augusztus 16., péntek


A recept Szendi Gábor Paleolit szakácskönyvéből származik, azonban kicsit változtattam rajta. Nem volt elég őrült lenmagom itthon, ezért kerestem valamit amivel pótolhatnám, így jutottam el a szezámmaghoz. Egy macaron sütés alkalmával elfüstöltem egy kávédarálót, így csak imádkozni tudtam, hogy az aprítógépen szép finomra őrölje. Jól sikerült az imám, ugyanis nagyon ügyesen megőrölte, ezt boldogan konstatáltam mivel így majd mást is tudok benne őrölni és nem kell a különféle extra lisztekért bejárni a várost :). Öröm és ujjongás! 

                        Paleo len-, dió, szezámmagos kenyér


Hozzávalók:
60g lenmag finomra őrölve
80g őrölt dió
110g szezámmag finomra őrölve 
1 tk. szódabikarbóna 
1 kk. só
1-2 tk. őrölt medvehagyma (vagy bármilyen más fűszer, bazsalikom, oregáno stb)
4 egész tojás 
1 nagy ek. liba-,kacsa- vagy kókuszzsír
kb 1 dl víz 

- A sütőt előmelegítjük 180 fokra
- Egy tepsit kikenünk zsíradékkal
- Egy keverő tálba összekeverjük a zsáraz alapanyagokat: örült magvak és a dió, szódabikarbóna, fűszerek, só. 
- Másik keverőtálba kikeverjük a tájásokat a zsírral és a vízzel majd ezt a keveréket hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. A massza legyen nedves és könnyen keverhető, de nem folyós.
- Kanalazzuk az előkészített tepsibe, simítsuk el és süssük 40percig
- Hűtőrácson hűtsük ki, ez azért fontos, hogy az alja ne maradjon nedves. 

Jó állagú, tömény, de omlós kenyeret kapunk. Finom és laktató. Kipróbálásra erősen ajánlott! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése