Hozzávalók:
90 dkg sütőtök
1 fej hagyma
1 csapott tk só
1 csipet fehérbors
1 csipet szerecsendió
1 csipet őrölt gyömbér
1 dl zabtejszín
kókuszolaj
Első körben megküzdünk a tökkel, meghámozzuk, kiszedjük a magokat, felkockázzuk.
Kevés kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd nyakon öntjük a tökkel és a fűszerekkel, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Puhára főzzük a tököt, majd botmixerrel pürésítjük, ha túl sűrű még öntünk hozzá egy kis vizet, aztán jöhet a tejszín és már kész is vagyunk.
Egy tepsibe tökmagot pirítunk olaj nélkül, el kezdenek majd pattogni, nem megijedni hanem okosan egy fedővel megfékezni a rakoncátlan magocskákat. Én még szoktam hozzá fekete erdei sonkát is pirítani, mindkettőből szórok a levesbe gazdagon és boldogan bekanalazom, mennyei ízhatás ;).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése