2014. március 17., hétfő

Narancslekváros nagyon csokis torta (paleo)


Hétvégén végre sütöttem, nem is akármit. Már régóta motoszkált a fejembe, hogy a narancslekváromat valahogy fel kellene használni, így jutottam el a csokitorta gondolatáig. A végső lökést végül egy facebookos csoportban olvasott tápióka pudingos torta adta és megszületett a mű.

Hozzávalók:
A tésztához
12 dkg őrölt dió
8 dkg őrölt kókuszreszelék
3 tojás
1 kk szódabikarbóna
pár csepp almaecet vagy citromlé
1 kk fahéj
csipet só
9 dkg xilit
2 ek kakaópor

A tojás kikeverjük a xilittel, a liszteket összekeverjük, a szódabikarbónára pár csepp almaecetet öntünk, hogy "felfusson" (örülten elkezd sisteregni, de nem megijedni). Sót, fűszer, kakaót, tojásos xilitet is , hozzákeverjük a lisztekhez. Sütőpapírral bélelt 23cm-es tortaformába tesszük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 18 percig sütjük. Kihűtjük.

Pudinghoz
3 dl kókusztej
1 ek kakaópor
rumaroma
4 ek xilit
2 ek tápióka keményítő
fél dl víz

A kakaót, xilitet összekeverjük a kókusztejjel, aztán jöhet bele a rumaroma is ízlés szerint, el kezdjük forralni a főzetünket. Közben külön kikeverjük fél dl vízben a tápióka keményítőt, majd a felforrt tejhez adjuk és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a pudingot. Kicsit kihűtjük, éppen annyira, hogy ne legyen tűzforró.

A kihűlt piskótát megkenjük gazdagon lekvárral, majd ráöntjük a pudingot és pár órára hűtőbe tesszük keménykedni :).



A végeredmény: nagyon csokis, ízletes finomság. Kicsit féltem, hogy a puding majd eláztatja a tésztát, de abszolút nem így lett, lehet a lekvár miatt, mindenesetre a tészta száraz maradt :). 

A hozzávalókat megtaláljátok jó áron a Diétás - Ételek Webshopban Egész májusban kedvezmény jár a blogra látogatóknak az alábbi kuponkóddal: 
DÉWPILLECUKORKAK -5%


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése