2015. január 26., hétfő

Fasírtgolyók zellerpürével



Az örök kedvenc és megunhatatlan zeller :)...kezdetben "sült krumpliként" imádtuk most viszont pürésítve vagyunk rákattanva. Annyira jó állagú, krémes és ízletes, hogy magába is simán elkanalaznánk, persze valami mellé köretként a legjobb.

Hozzávalók:
Fasírtgolyókhoz
 1 kg darált sertés és marha hús vegyesen (de lehet csirke is vagy pulyka)
1 kisebb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 ek szezámmagliszt, vagy mandula vagy zabliszt
reszelt sajt (elhagyható)
só, bors
1 kk pirospaprika
1 kk bazsalikom
1 kk oregáno
zsír vagy olaj a sütéshez

A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd  vágjuk apróra és keverjük össze a hússal majd adjuk hozzá a tojást a fűszereket, a sajtot és a lisztet. Gyúrjuk jól át, ha esetleg nem állna össze tegyünk még bele egy kevés lisztet. 
Vizes kézzel gyúrjunk kis golyókat majd süssük aranybarnára. 

A püréhez
1 nagy fej zellergumó
só, bors,
frissen reszelt szerecsendió
30 ml szőlőmagolaj
60 ml kókusztej

A zellert, mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Főzzük meg, majd hagyjuk kicsit gőzölögni, dobjuk turmixgépbe a fűszerek, az olaj és a kókusztej társaságában. Addig dolgoztassuk a gépet, míg püré állagot nem kapunk kb 5 perc. 


A végeredmény: Isteni finom :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése