2016. május 2., hétfő

Zserbó pite (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Hozzávalók (23 cm-es torta formához):
A tésztához:
75 g kókuszzsír
75 g langyos víz
30 g eritrit
2 tojás sárgája
egy csipet só
60 g rizsliszt 
30 g kókuszliszt
30 g útifű maghéj
30 g nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt

A puha kókuszsírt, a langyos vizet, a tojásokat és az édesítőt habosra keverjük majd belerakjuk a többi hozzávalót és fél órára hűtőbe tesszük.

A habhoz:
20 dkg darált dió vagy mák
2 db alma
2 tojás fehérje
1 kk fahéj
3 ek eritrit

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük a fahéjjal összekeverve kicsit átpirítjuk majd hozzáadjuk a darált diót és az eritritet . A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe. 

A tésztát  formába nyomkodjuk, megkenjük lekvárral és ráhalmozzuk a diós habot majd 
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Miután kihűlt olvasztott csokival borítjuk be.



4 megjegyzés:

  1. Kedves Pillecukorka!!!! Nagyon finomat alkottál! Gratulálok!!!
    Margit

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a receptjeid,elmentettem az oldalad. Tudok végre sūtni. ☺

    VálaszTörlés