2016. október 11., kedd

Almás pite (laktóz- és cukormentes)


Igazi békebeli almás pite, 90 % alma 10 % tészta, úgy ahogy kell, mennyei ;).

Hozzávalók 
A tésztához:
150 g zab (kávédarálón ledarálva)
50 g darált dió
2 ek négyszeres erősségű édesítő
50 g kókuszzsír
1 tojás
2 ek útifű maghéj
fél kk sütőpor
egy csipet só
100 ml víz vagy növényi tej


A zabot kávédarálón vagy aprítógépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összedolgozzuk, kanállal vagy kézzel, kinek mi tetszik. 
Egy jól kezelhető tésztát fogunk kapni, amit két részre osztunk és két sütőpapír között kinyújtunk. Az egyik lapot 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük, hogy ne áztassa majd el az alma. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez:
5-6 db alma lereszelve
2 ek édesítő
2 kk fahéj
fél kk őrölt gyömbér
1 kk kardamon
egy csipet só

A reszelt almát a fűszerekkel és az édesítővel, lassú tűzön megpároljuk. Az elősütött tésztát megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk az almát és betakarjuk a másik kinyújtott tésztával, a tetejét villával megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése