2016. november 7., hétfő

Körtés-diós brownie (glutén-, laktóz- és cukormentes)




Egy nagyon finom, ízletes brownie receptjét hoztam.

Hozzávalók:
3 tojás
100 g min 70% étcsokoládé
60 g kókuszzsír
1 dl kókusztej
3 ek negyedannyi édesítő
100 g darált dió
25 g tápiókaliszt
25 g rizsliszt
1 kk sütőpor
2-3 db körte

Az étcsokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk , majd hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel és a kókusztejjel, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott csokoládét is, ezután jöhetnek a szárazanyagok (dió, tápióka, rizsliszt,  sütőpor). Legvégül pedig óvatosan belekeverjük a felvert habot.
180 fokon elősütjük 8 percig, majd rárakjuk a vékonyra szeletelt körtét és k25-30 perc alatt készre sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése