2020. január 7., kedd

Maradékmentő tejcsokis brownie



Nálunk mindig egy csomó mikulás és húsvéti nyuszi csoki megmarad, a fiaim rengeteget kapnak, én viszont nem nagyon adok nekik csokit, így általában mindig a nyakunkon marad.
Mostantól viszont ilyen brutál finom browniet fogok sütni a maradék csokikból. A receptet itt találtam, kicsit alakítottam (hogy gluténmentes legyen), és egyszerűsítettem rajta.

Hozzávalók:
200 g tejcsoki (maradék kinder mikulás)
100 g vaj
80 g barna rizsliszt
3 ek kakaópor
1 csipet só
2 ek édesítő (nálam eritrit)
1 kk sütőpor
2 db tojás
3 ek tejföl

A vajat és a csokit gőz fölött felolvasztjuk ( én legutóbb mikróba csináltam, ejj, időhiány miatt, de így is jó volt, viszont több részletbe melegítsük és kevergessük át). A tojást keverjük habosra az édesítővel, apránként öntsük hozzá a csokit és alaposan, legalább 1 percig keverjük.
Lisztet, sütőport, kakaót keverjük el majd óvatosan adjuk a csokis masszához.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 5 percig majd 180 fokon további 15-20 percig.
Az a lényeg, hogy a közepe még lágy maradjon, ne szárítsuk ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése