2014. március 24., hétfő

Medvehagymás "krumplis" pogácsa (paleo)


A megunhatatlan medvehagyma...most egy paleo pogácsába került, a tésztát főtt paszternákkal puhítottam, hogy lazább levegősebb legyen. 

Hozzávalók:
25 dkg szezámliszt (vagy mandula vagy keverve)
 Vigyázat! Ha őrölt szezámmagot használunk liszt helyett, akkor fűszerezzük gazdagon köménymaggal állítólag az elveszi a kesernyés ízt.
3 tojás
só, bors, fokhagyma
medvehagyma
fél kg főtt paszternák

A paszternákot megmossuk, meghámozzuk, megfőzzük. Turmixgépbe tesszük a felaprított medvehagyma felével és egy gerezd fokhagymával, pürésítjük. Ráütjük a tojásokat jól összekeverjük, jöhet bele a liszt és a fűszerek, a maradék medvehagyma, jól összegyúrjuk. Golyókat formázunk, majd kilapítjuk, megszórjuk magvakkal majd előmelegített sütőbe 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.


A végeredmény: laza, könnyű tészta, nem száraz, nem fojtós. 



4 megjegyzés:

  1. Szia! Az biztos egy fej fokhagyma? nem egy gerezd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban csak egy gerezd, elírtam, köszönöm hogy jelezted! :) Javítom

      Törlés
  2. Szia!Mennyire lett neked ropogós és száraz?Ugye nem puhi?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A külseje ropogós, a belseje puha. Nem száraz fojtós, nem nedves a belseje, kellemesen puha.

      Törlés