2014. július 9., szerda

Barackos málnás clafoutis (paleo)


Van egy nagyon szuper szakácskönyvünk Hugh Fearnley-Whittingstall tollából, az ő műsora a River cottage a spektrumon, talán így ismerősebben hangzik. Nagyon bírom ezt a pasast nagyon jó kis receptjei vannak, ez a recept is az ő könyvéből származik, amit most paleora hangoltam.  

Hozzávalók:
500 g gyümölcs, nálam őszibarack és málna
50 g mandulaliszt, vagy gesztenyeliszt nem paleozoknak hajdinaliszt
egy csipet tengeri só
60 g xilit
3 közepes tojás
3 dl kókusztej

Egy 25x25-ös sütőformát zsírozzunk ki, a gyümölcsöket mossuk meg, a barackot vágjuk fel. Tegyük őket vegyesen egy rétegben a tepsibe.
A lisztet, a sót, a xilitet keverjük össze, csináljunk egy mélyedést a halom a közepébe és öntsük bele a kissé felvert tojásokat. Körkörös mozdulatokkal dolgozzuk össze a tojást a liszttel, majd apránként adjuk hozzá a tejet és dolgozzuk egynemű masszává. Öntsük a tésztát a gyümölcsökre és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 35-40 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.




A végeredmény: könnyű, lágy prósza jellegű sütemény, engem valamiért a rétesre is emlékeztet :). Nagyon finom, eteti magát, nehéz belőle csak egy szeletet enni :).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése