A hétvégén annak örömére, hogy már egy éve paleozom, hopp hogy el ment az idő, régi kedvencemet, a Rákóczi túróst készítettem el paleosan. A tésztához a flódnihoz használt receptet használtam csak megfeleztem az adagokat.
Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg kókuszolaj
5 dkg langyos víz
egy csipet só
2 dkg xilit
1 tojás
1 kk szódabikarbóna+pár csepp almaecet
4 dkg kókuszliszt
4 dkg szezámliszt
2 dkg nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
A kókuszolajat habosra keverjük a langyos vízzel, a tojással, a sóval, a xilittel majd hozzáadjuk a liszteket és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Egy kis méretű tepsibe nyomkodjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-12 percig.
Túrós réteghez:
30 dkg TOTU nem paleozoknak laktózmentes vagy light túró
3 tojás sárgája
1 dl cocomas
4 ek xilit
1 citrom leve
cukormentes baracklekvár
Összekeverjük a hozzávalókat. Az elő sütött tésztát megkenjük barack lekvárral majd ráöntjük a túrót és 150 fokon 30-40 percig sütjük.
Tojáshabhoz:
3 tojás fehérje
3 ek xilit
Vízgőz felett félig felverjük a tojásokat majd hozzáadagoljuk a xilitet és kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük és csíkokat rajzolunk a megsült túrós rétegre, majd a közöket kitöltjük baracklekvárral és további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy megpiruljon a hab.
A végeredmény: ízletes finomság, jól harmonizálnak az ízek, a lekvár a "túró" és a tojáshab, kicsit más mint az eredeti, de ezt abszolút nem éreztünk problémának :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése