Ismét egy Kifőztük magazinban is szereplő recepttel jövök :). Egy igazi finomsággal, egyik nagy kedvencem paleosított változatával, a snickers-sel, földimogyoró helyett dióval ;).
Hozzávalók
6 darabhoz:
a
tésztához:
45 g kókuszliszt (ezt használtam)
6 teáskanál kókuszzsír (ezt használtam)
3 teáskanál méz
1 tojás
3 evőkanál tápiókaliszt vagy nyílgyökérliszt (ezt használtam)
a
karamell réteghez:
12 db kimagozott datolya (cukorszirup mentes)
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál só
3 teáskanál kókuszzsír
a csokoládé
réteghez:
70 g minimum 70 % étcsokoládé
3 teáskanál kókuszzsír
a
szóráshoz:
egy marék durvára vágott dió
A tészta hozzávalóit összekeverjük, ha
nedvesnek érezzük, teszünk még bele 1-2 teáskanál kókuszlisztet. A tésztából kis
golyókat formázunk, amit téglalap alakúra alakítunk, de csinálhatjuk pogácsa
formájúra is, ami éppen jobban tetszik, vagy ami könnyebben megvalósítható. 180
fokra előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük, figyelgetve, ha a szélei kezdnek
pirulni már jó is.
A datolyát felhasználás előtt 2-3 órára
beáztatjuk. A karamell réteg hozzávalóit aprítógépbe tesszük és krémesre
turmixoljuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A csokoládé réteg hozzávalóit, folyamatosan kevergetés
mellett, közepes lángon felolvasszuk.
A kihűlt tésztára először a karamellből kenünk,
majd aprítót dióval megszórjuk. Végül folyékony csokoládét csorgatunk rá és
hűtőbe tesszük egy órára keményedni.
A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:
Diétás - Ételek Webshop
A végeredmény: ízletes, mennyei finomság, ha kibírjuk, hogy álljon egy kicsit a hűtőben még finomabb lesz, mert összeérnek az ízek ;).
húúú, ez brutál jól hangzik! Muszáj lesz kipróbálnom!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Próbáld ki mindenképp ,)
Törlés