2014. szeptember 29., hétfő

Karfiol fasírt (paleo)


Egy újabb Kifőztük magazinos receptemet osztanám meg veletek, egy egyszerű, de nagyszerű karfiol fasírtot.

Hozzávalók:
40 dkg karfiol
2 tojás
3 evőkanál  nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
4 evőkanál mandulaliszt, vagy zabliszt nem paleozoknak hajdinaliszt
Só, bors, medvehagymás pesto fűszerkeverék
10 dkg darált napraforgómag, vagy bármilyen olajos mag

A karfiolt aprítógépben ledaráljuk , majd egy tepsiben kevés kókuszolajon pároljuk kb 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összedolgozzuk, ha túl lágy a tészta, adjuk hozzá még lisztet. Vizes kézzel golyókat formálunk, majd nudli szerű formává alakítjuk és megforgatjuk darált napraforgómagban. Ezután bő olajban kisütjük 

A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:



A végeredmény: ropogós héjú, puha és ízletes belsejű fasírt. Valamilyen mártogatóssal pl. avokádókrémmel kiváló párost alkotnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése