Egy újabb Kifőztük magazinos receptemet osztanám meg veletek. Egy izgalmas, puha, csokis rágcsálnivalót a délutáni tea mellé ;).
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
30 g darált dió
4 szem magozott
datolya (cukorszirup mentes)
90 g tápiókaliszt
vagy nyílgyökérliszt
30 g kókuszliszt
1 tojás + 1
tojássárgája
1 evőkanál xilit
1 evőkanál
kókusztej
1 kávéskanál szódabikarbóna
+ pár csepp almaecet vagy citromlé
2 evőkanál
kókuszzsír
50 g 70% csokipehely
A darált diót összekeverjük
a lisztekkel, hozzáadjuk a szódabikarbónát, amire pár csepp almaecetet teszünk,
kicsit felfuttatjuk vele. A datolyát a kókuszzsírral aprítógépben
összeturmixoljuk, ha túl száraz a datolya, felhasználás előtt fél órára
áztassuk be, így könnyebben feldolgozható. A tojásokat felverjük a xilittel, és
a kókusztejjel, hozzáadjuk a datolyás masszát majd a lisztes keveréket, a
csokipelyhet és egynemű tésztává dolgozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a
tepsit sütőpapírral kibéleljük, teáskanálnyi halmokat teszünk a tésztából majd
egy benedvesített kávéskanállal lelapítjuk a tetejüket. Kb 8-10 percig sütjük, figyelgetve,
ne hogy odaégjen.
Diétás - Ételek Webshop
A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:
Diétás - Ételek Webshop
A végeredmény: keksz állagú, de mégis puha, csokis ropogtatni való, délutáni nasinak vagy a tea, kávé mellé kísérőnek.
Hadd kérdezzem meg a csoki chipset hol veszed? csoki pehely
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésAzt hiszem ezt a Nomilkbe vettem anno, de szerintem máshol is lehet találni.
Szia, a datolyát mivel tudnám helyettesíteni?
VálaszTörlésÜdv.: Kata
Szia! Aszalt szilvával szerintem helyettesíthető.
Törlés