Egy újabb Kifőztük magazinban is szereplő receptet hoztam. Egyszerű, jól variálható, kiváló reggelinek vagy vacsorára.
Hozzávalók 9 tenyérnyi darabhoz:
40 dkg karfiol
2 tojás
2 evőkanál
nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
só, bors,
medvehagymás pesto fűszerkeverék
2 evőkanál
cocomas kókusztejszín
A karfiolt
aprítógépben ledaráljuk majd egy tepsiben kevés kókuszolajon pároljuk kb 10
percig. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egynemű
tésztává dolgozzuk. Palacsintasütőben, kevés olajon, tenyérnyi adagokban
kisütjük. Ugyanúgy működik, mint az amerikai palacsintánál, akkor fordítjuk meg
a tésztát, amikor megjelennek az első levegő buborékok, oldalanként 1-2percig
sütjük.
A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:
A végeredmény: Finom, ízletes, jó alternatíva ha már nagyon unjuk reggelire a tojásrántottát vagy a bagettet. Feldobhatjuk valamilyen kencével pl. avokádókrém, tojáskrém stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése