2014. szeptember 15., hétfő

Karfiol tortilla (paleo)


Egy újabb Kifőztük magazinban is szereplő receptet hoztam. Egyszerű, jól variálható, kiváló reggelinek vagy vacsorára.

Hozzávalók 9 tenyérnyi darabhoz:
40 dkg karfiol
2 tojás
2 evőkanál nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
só, bors, medvehagymás pesto fűszerkeverék
2 evőkanál cocomas kókusztejszín


A karfiolt aprítógépben ledaráljuk majd egy tepsiben kevés kókuszolajon pároljuk kb 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egynemű tésztává dolgozzuk. Palacsintasütőben, kevés olajon, tenyérnyi adagokban kisütjük. Ugyanúgy működik, mint az amerikai palacsintánál, akkor fordítjuk meg a tésztát, amikor megjelennek az első levegő buborékok, oldalanként 1-2percig sütjük. 



A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:





A végeredmény: Finom, ízletes, jó alternatíva ha már nagyon unjuk reggelire a tojásrántottát vagy a bagettet. Feldobhatjuk valamilyen kencével pl. avokádókrém, tojáskrém stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése