Ez a keksz egy igazi teasütemény, omlós, puha, a citromtól és a gyömbértől pedig kellőképpen pikáns és izgalmas.
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
Tésztához
30 g kókuszliszt
20 g kókuszzsír
2 teáskanál méz
1 tojás
2 evőkanál
tápiókaliszt vagy nyílgyökérliszt
2 teáskanál
citromlé
1 kk reszelt gyömbér
Citromsziruphoz:
30 ml citromlé
20 ml víz
1 púpos teáskanál
zselatin
A tészta
hozzávalóit összekeverjük, ha nedvesnek érezzük, teszünk hozzá még 1-2
teáskanál kókuszlisztet. A tésztából kis golyókat formázunk, majd a tetejüket
lelapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 percig sütjük, figyelgetve, ha
a szélei kezdenek pirulni már jó is.
A citromlevet és
a vizet összekeverjük, hozzáadjuk a zselatint és folyamatos kevergetés mellett
forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már kezd megkötni, megkenjük
vele a kekszek tetejét és hűtőbe tesszük, fél órára keményedni.
A kekszeket díszíthetjük
goji bogyóval vagy reszelt citromhéjjal.
A végeredmény: Izgalmasan pikáns, omlós, lágy. Kiváló kísérője lehet a délutáni teának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése