2016. március 16., szerda

Csokis keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Régi nagy kedvenc keksz receptemet sikerült átalakítanom, kicsit féltem tőle, hogy nem lesz majd jó az állaga, de nagyon jól sikerült és ízre is olyan mint a hagyományos verzió :)...jó nem annyira édes, de csak ennyi a különbség.

Hozzávalók (kb 18 db-hoz)
3 ek édesítő (nálam eritrit)  (ezt használtam)
100 g zsiradék (nálam 50 g vaj, 50 g kókuszzsír)
1 tojás
40 g étcsokoládé olvasztva
60 g darált mandula
60 g darált zab
fél kk sütőpor
1 ek bambuszrost liszt  (ezt használtam)
85 g étcsokoládé felaprítva
egy marék aszalt mangó (elhagyható vagy egyéb aszalvánnyal helyettesíthető)


Kézi mixerrel kikeverjük az édesítőt a zsiradékkal, hozzáadjuk a tojást majd az olvasztott csokoládét és simára keverjük. Jöhetnek a darát magok, a sütőpor és bambuszrost liszt végül az apróra vágott csokoládé és az aszalt mangó.
Két kis kanál segítségével kiadagoljuk, ellapogatjuk a tésztát, hagyjunk helyett a kekszek között, mert sütés közben szét fognak terülni. 180 fokra előmelegített sütőben kb 7-8 percig sütjük, akkor jó ha már nem fényes a tetejük.
(Nekem jobban sikerült az az adag, amit sütőpapíron készítettem, a szilikon lapon nagyon szétfolytak)

Videót is készítettem a recepthez, lessétek meg a facebookon



A végeredmény: Ízben, állagban olyan mintha liszttel készült volna. Puha, omlós, de kívül ropogós, nagyon csokis finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése