2016. március 21., hétfő

Húsvéti nyuszis tekercs (paleo)


Egyszerű, de mégis nagyszerű ötlet húsvétra, jó móka akár gyerekekkel együtt elkészíteni. Az egyszerűség kedvéért, Szafi  édes nyújtható lisztkeverékét és receptjét használtam a tésztához, így még gyorsabb és egyszerűbb volt a kivitelezés ;).

Hozzávalók
( A tésztához)
125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható Édes liszt (ezt használtam)
40 g meleg kókuszolaj
2 tojásfehérje
75 g forró víz

A hozzávalókat összekeverjük, majd kézzel átgyúrjuk, kicsit félretesszük.

A töltelékhez:
120 g Totu (nálam házi készítésű)
2 ek édesítő / eritrit (ezt használtam)
1 ek citromlé
1 kk konjacliszt (ezt használtam)

A hozzávalókat összekeverjük és félretesszük.

A tésztából egy kis darabot félreteszünk (ebből lesznek a nyuszi fülek) a többit kinyújtjuk, megkenjük Totuval majd feltekerjük és 1 cm-es vastagságúra felszeleteljük. A félretett tésztából elkészítjük a nyuszifüleket (kígyó formát sodrunk majd behajlítjuk) , a fejet és a farkincát. Tojássárgájával összeragasztjuk a részeket, majd az egész nyuszit bekenjük és felragasztjuk a szemeket ketté vágott mazsolából.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése