2013. október 15., kedd

Paleo diós-sütőtökös muffin


Tegnap ültük egy  igen kedves barátném 30. születésnapját, eme emlékezetes esemény alkalmából muffin hadsereg gyártásába fogtunk, Anna barátnémmal. Az ötlet innen származik, azonban egy kicsit változtattunk rajta, és egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mogyoró grillázst készítettünk hozzá, amivel feltettük az "I"re a pontot és egy isteni sütemény született.

Hozzávalók:

/ 1 bögre=2,5 dl

Tészta
1 bögre dió 
3 ek kókuszzsír (olvasztva)
1 ek méz 
2 tk mézes fűszerkeverék
1 tk sütőpor
csipet só

A diót durvára őröljük, majd hozzátesszük az összes többi hozzávalót és a muffin papírok aljára egyengetjük. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Sütőtökös krém
1 bögre sütőtök püré
1 tojás
1 tk mézes fűszerkeverék
1 ek méz

A hozzávalókat jól elkeverjük ( fontos infó tessék első körben megsütni azt a sütőtököt, magától nem lesz püré, hacsak nem bolti pürét veszünk, de miért is tennénk ilyet a szezon kellős közepén??? hélóó ) és a megsült alap tésztán eloszlatjuk, majd egy jól irányzott mozdulattal 25 percre vissza helyezzük a sütőbe.

Diós krém
1 bögre dió
1/3 bögre kókuszzsír
2 ek méz
1 ek citromlé
1ek víz
1 ek fahéj
csipet só

Aprítógépben krémesre keverjük a hozzávalókat és a langyosra hűlt muffinok tetejére kanalazzuk.


Jelentem még mindig nem vagyunk kész, ugyanis most jön a sütemény megkoronázása a mogyoró grillázs!!!

Grillázs
egy kis marék mogyoró
1 ek kókuszzsír
2 ek xilit
1 tk fahéj

A felaprított mogyit kicsit megpirítjuk, a lágy kókuszzsírban elverjük a xilitet és a fahéjat majd a tepsiben összeolvasztjuk őket, ráöntjük a pirított mogyorót és hagyjuk hogy a ragadós masszában egyesüljenek. 
Végül a muffinok tetején eloszlatjuk.

A végeredmény: íz és illat orgia a köbön, a siker osztatlan volt :), mi meg örültünk...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése