2013. október 4., péntek

Paleo lasagne


Isteni lasagne-t csináltunk tészta helyett karalábéval (a receptet csipetfalat blogján találtam). Az étel sikerét mi sem bizonyíthatná jobban, mint ez a dicséret, ami a nem paleos páromtól származik "finomabb, mint az eredeti". Azt hiszem ennél többet nem is kell mondanom :) ...

Hozzávalók:

60 dkg darált hús 
kb 1 kg karalábé
2 db paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán
só, bors
ízlés szerint bazsalikom, piros paprika
zsír a sütéshez

Egy serpenyőben megfuttatjuk a hagymát majd nyakon öntjük a hússal és szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát apróra vágjuk és a hús után küldjük lassú tűzön párolódni, fűszerezzük ízlés szerint bazsalikommal és piros paprikával. 
A karalábét, megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. 


Elkezdjük a lasagne összeállítását: kikenünk egy tepsit zsiradékkal, leterítünk egy réteget a karalábékból  lehetőség szerint úgy, hogy 1/3 arányban fedjék egymást a szeletek. 



Erre jön egy réteg hús majd egy kis reszelt sajt, aztán még egy réteg karalábé majd hús és sajt addig amíg el nem fogynak a hozzávalók. 


170 fokra előmelegített sütőben 40 percig lefedve sütjük majd 20 percig pirítjuk még, hogy a teteje szépen megpiruljon.

A végeredmény nagyon finom lett, nem is gondoltam volna, hogy a karalábé ilyen finom sütve, eddig leginkább csak nyersen ettük.  
Tessék kipróbálni, megéri! ;)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése