2014. május 26., hétfő

Spárgakrémleves (paleo)


Spárga, spárga, spárga...szeretjük nagyon, egy unalmasnak tűnő, ámbár nagyon finom krémleves formátum is elkészült belőle, természetesen paleora hangolva :).

Hozzávalók:
1/2 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g zöld spárga
1/2 dl cocomas
1 ek nyílgyökérpor vagy tápiókaliszt
só, bors
tárkony, reszelt szerecsendió
reszelt kemény sajt (elhagyható)

 A spárgát  megmossuk, levágjuk a pikkelyeit és kb egy cm-t az aljából, feldaraboljuk. A hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük fél dl vízzel, hogy le ne égjen. A spárgát ráöntjük a hagymákra és egy kicsit átpirítjuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Jöhetnek a fűszerek, só, bors, felaprított tárkony és frissen reszelt szerecsendió. Puhára főzzük a spárgát, majd összeturmixoljuk botmixerrel. 2 evőkanálnyit kiveszünk a levesből, és összekeverjük a cocomas-al és a nyílgyökérporral majd ezzel a masszával besűrítjük. Hagyjuk egy pár percig még rotyogni és kész is. 



A végeredmény: ízletes, könnyű és egyszerű elkészíteni. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése