A Nomilk-es nyereményemből (5l magtej) még bőven maradt, csináltam már turmixot, vaníliasodót, most pedig panna cottát készítettem belőle.
Hozzávalók:
6 szem kimagozott datolya (cukorszirup mentes)
4 dl + 1/2 dl magtej, vagy növényi tej
(nálam a bőség mámorában kesudiótejre esett a választás)
1 púpos tk zselatin
friss eper a díszítéshez
A datolyát 4 dl kesudiótejben feltesszük főni kb 5-10 percig, míg a datolya megpuhul. Botmixerrel összeturmixoljuk. A zselatin 1/2 dl kesudiótejben folyamatos kevergetés mellett, forráspontig melegítjük, majd egy kicsit félretesszük hűlni és a datolyás tejhez keverjük. Poharakba töltjük és pár órára hűtőbe tesszük keménykedni.
A végeredmény: Karamellás, édeskés puding, amit friss eperrel nagyon jó érzés elkanalazgatni, ebéd után vagy uzsonnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése