2014. július 1., kedd

Mákos paleocsinta, házi mogyorókrémmel




Az előző palacsinta sütéses "balesetemnél" (amaránt lisztet használtam gesztenyeliszt helyett) már felmerült bennem egy kósza gondolat, hogy  a tápióka vagy nyílgyökérliszt bármilyen liszttel keverve szakadásmentes palit fog eredményezni. Na most ezen elméletemet teszteltem élesben, és sikerült!!! :)

Hozzávalók:
(10-12 darabhoz)
3 tojás
2,5 dl ásványvíz
5 ek mákliszt
3 ek nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
2 ek olvadt kókuszzsír
1 tk xilit
egy csipet só
kókuszzsír a sütéshez


A tojásokat a szénsavas vízzel, csipet sóval, xilittel, olvadt kókuszzsírral kikeverjük majd hozzáadjuk a liszteket és csomómentesre keverjük. Hagyjuk állni pár percig, majd kevés olajon kisütjük.




Nekem az első két darab, nem sikerült, igaz én is bénáztam, de a többi már simán ment, nem tapad, nem szakadt.

A végeredmény: Vékony tésztás, olyan igazi palacsinta élmény, amit a mák igazán pikánssá tesz. A töltelék mennyei, ketten együtt pedig igazi ízorgia. Mákrajongóknak kötelező ;)


4 megjegyzés:

  1. Szia! Kapsz tőlem egy vándordíjat, nézz be a blogomba: http://tuparna-habvero.blogspot.ro/2014/07/vandordij-liebster-award.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon szépen köszönöm, hamarosan válaszolok is a kérdéseidre! :)

      Törlés
  2. Szia, köszi a receptet, én is teszteltem, mivel máklisztem nem volt itthon így az 5evőkanál mákliszt helyett 3evőkanál sikér és 2evőkanál zabpehelyliszt keverékével sütöttem. Így is szakadásmentes és szép vékony palik lettek :)

    VálaszTörlés