2014. május 5., hétfő

Cukkini lasagne (kompromisszumos paleo)



Eddig karalábéval csináltuk a lasagne-t most kipróbáltuk cukkinivel, így is nagyon finom.

Hozzávalók:
50 dkg hús darálva (marha, sertés vagy akár csirke)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
oregánó, bazsalikom
kb fél dl víz
 1 üveg mindenmentes paradicsompüré (360g)
sajt
kb 1 kg cukkini

A hagymát felaprítjuk, kókuszzsíron üvegesre pároljuk, rádobjuk a felvágott fokhagymát majd kb fél dl vízzel felöntjük. Jöhet bele a darált hús, só, bors és a fűszerek. kb 15 percig pirítjuk, ha kell öntünk még rá vizet.
Beleöntjük a paradicsompürét és 5 percig még hagyjuk őket sülni. 
A cukkinit megmossuk és hosszában szép vékony szeletekre vágjuk. 

Összeállítás: Zsiradékkal kikent hőálló tál aljára egy réteg cukkinit pakolunk, jöhet rá egy réteg hús, kis sajt majd cukkini, hús, kis sajt végül cukkini. Aki fogyasztja, a tetejét is megszórhatja sajttal. 

170 fokra előmelegített sütőben, lefedve sütjük 40 percig majd még 20 percig pirítjuk.



A végeredmény: finom, különleges ízvilág. Nekem karalábéval jobban ízlik, a páromnak meg cukkinivel ízlett jobban szóval ízlések és pofonok, mindenesetre jó alternatíva tésztás lasagne helyett :).



2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Köszönöm a receptet,épp most sütöm :) ... ahogy a képen látom,neked jól szeletelhetően összeállt.A vizet,amit a cukkini engedett,leöntötted róla,vagy közben elpárolgott mind?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Bocsi, hogy csak most válaszolok, külföldön voltam. Engedett egy kis vizet, leöntöttem róla.

      Törlés