2014. április 2., szerda

Édesburgonyás paleocsinta


Árválkodott a hűtőben még egy nagyobb darab édesburgonya, nem akartam megint gnocchit csinálni belőle, nem mintha meguntam volna, csak hát túlzásba se lehet azért vinni ugye ugye. Így palacsinta lett belőle, ami sósan vagy édesen egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók:
1 db nagy méretű édesburgonya
3 tojás
2 ek tápióka keményítő
egy csipet só

A burgonyát, megmosom, meghámozom, felkockázom, kevés vízben megfőzöm, krumplinyomóval összetöröm, hagyom kicsit hűlni. Ráütök egy tojást és elkeverem, jöhet még egy tojás és elkeverem, az utolsó darabbal tojással is így teszek. Belekeverem a keményítőt és a sót, jól összekeverem. Egy kókuszolajos serpenyőbe apró halmokat rakok, majd lelapogatom a tetejüket és kisütöm. 
/100 ml mérővel mértem ki az adagokat, így lettek teljesen egyforma méretűek.



A végeredmény: Könnyen kezelhető, gyorsan elkészíthető tészta, inkább édes, viszont jól passzolnak hozzá a sós ízek (én medvehagymás kókusztejszínnel ettem).




2 megjegyzés:

  1. Szia, nincsen tapioka kemenyitom. Mivel lehetne helyettesiteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Bocsi, hogy csak most válaszolok külföldön voltam. Nyílgyökérliszttel tudod helyettesíteni a tápiókát.

      Törlés