2014. április 7., hétfő

Csokis omlós keksz (paleo)


Oda vagyok a kekszekért, tízóraira vagy uzsonnára egy tea kíséretében olyan jól esik. Az is jó benne, hogy hamar meg van és a hozzávalókat úgy variálja az ember ahogy csak akarja.

Hozzávalók:
16 dkg darált dió
10 dkg darált kókusz reszelék
5 dkg xilit
8 dkg 85 % étcsoki
egy csipet só
1 kk gyílgyökérpor (elhagyható)
2 tojás
10 dkg kókuszzsír

A diót a xilittel együtt megdarálom ( azért szoktam mostanában együtt darálni őket, mert így könnyebb, a dió kevésbé fog összeállni, kicsit könnyebben tud dolgozni az aprító). A kókuszreszeléket szintén megdarálom majd összekeverem a dióval majd jöhet bele az apróra vágott csoki és a nyílgyökérpor, só, majd a kókuszsír és a tojások. Jól összedolgozom a hozzávalókat, apró golyókat formázom, majd a tetejüket lelapogatom és a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (hagyjunk távolságot, mert kicsit megnőhetnek). Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütöm, figyeljünk oda, nem kell túl sütni! 




A végeredmény: omlós, csokis finomság, ami nagyon hamar fogy. Mindenkinek ízlett alig bírtam ezt a két darabot megmenteni a fotó kedvéért :). 

A hozzávalókat megtaláljátok jó áron a Diétás - Ételek Webshopban Egész májusban kedvezmény jár a blogra látogatóknak az alábbi kuponkóddal: 
DÉWPILLECUKORKAK -5%

6 megjegyzés:

  1. 80 dkg csoki? biztos? :) nem inkább 8 ? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. OMG de valóban csak 8, ááá kicsit szórakozott vagyok vagy még csak nagyon reggel van köszönöm hogy szóltál javítottam !!!

      Törlés
  2. Egy keksz kb. mennyi szénhidrátot tartalmaz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 100 g-ra átszámítva: 25,3 g ch, 433 kcal, persze ha megeszel mondjuk 2 db-t uzsonnára, ami mondjuk legyen 20 g (szerintem nincs meg annyi, de nem mértem le) akkor kb 5 g ch, és 86 kcal eszel meg ami szerintem nem vészes. Remélem kielégítő választ adtam! :)

      Törlés
  3. Ebből a menyiségből, hány darab keksz lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! huu pontosan nem tudom megmondani de olyan 10-12 db tenyérnyi méretű, azt hiszem, ezt a fajta kekszet már régen csináltam.

      Törlés